Telefoonnummer

0517 395 704

Openingstijden

08:00 - 17:00

E-mailadres

info@buwaldamultiservice.nl

BUWALDA MULTISERVICE

OVER BUWALDA

BUWALDA MULTISERVICE

De geschiedenis

In 1979 begint Piet Buwalda vanuit huis met schoonmaakwerkzaamheden, waaronder glazenwassen, voor derden. Het bedrijf kent al snel een gezonde groei in klanten en daarmee ook in medewerkers.

Precies tien jaar later nemen Marcel Langerak en Martijn Lourenz het Franeker schoonmaakbedrijf over van de oprichter. Op het moment van de overdracht is net een tweede Buwalda busje besteld. In 2010 wordt het pand op de Marconistraat verruild voor het huidige kantoor op De Wieken 31. Anno 2024 werken bijna 200 professionals bij Buwalda Multiservice en is er met 80 voertuigen sprake van een indrukwekkende ‘blauwe vloot’. Een blauwe vloot van bedrijfsbussen, hoogwerkers en zelfs een Scania met mobiele werkunit kent. Naast reguliere kantoorschoonmaak en glasbewassing, reinigt Buwalda Multiservice bedrijfsgevels, riolen en ventilatiesystemen. Daarnaast is er onderhoud, reparatie, opslag van boedels en behoren conciërgewerk/huismeestertaken tot de diensten van Buwalda Multiservice.

‘Out of the box’ denken, niet meteen nee zeggen en meedenken met de vraag van de klant staat centraal bij Buwalda Multiservice. Marcel Langerak zegt hierover het volgende:

“Op onze bedrijfswagens staat: ‘Nea benaud’. Dat betekent dat we niet bang zijn om naast ons schoonmaakwerk andere klussen op te pakken. Als je lang bij dezelfde bedrijven over de vloer komt, bouw je een relatie op en loop je ook tegen ander werk aan. Eerst vraagt een klant het te melden als een deur klemt. Daarna denk je: we kunnen hem ook zelf even repareren. Wij proberen altijd een oplossing te bedenken. Zo is onze ventilatiereiniging ontstaan. En bijvoorbeeld de opslag van inboedels. We hebben zelfs een verwarmde vrachtwagen met aanhanger waarin mensen na brand- of waterschade met hun eigen meubels even tijdelijk kunnen wonen. Die veelzijdigheid van Buwalda zit in onze plattelandsmentaliteit. We zijn hier gewend om hard te werken en om van alles aan te pakken. Niet lullen, maar poetsen. De medewerkers zijn betrokken en voelen zich verantwoordelijk. Dat is de sleutel van ons succes”.

Iedereen bij Buwalda Multiservice krijgt de kans zich te ontwikkelen. De mensen op kantoor komen bijna allemaal van de werkvloer. Dat geldt ook voor Marcel en Martijn zelf.  Martijn begon als vakantiehulp en Marcel als assistent rioolontstopper. “Daardoor hebben we respect voor schoonmaakwerk”, zegt Marcel. “De werksfeer vinden we heel belangrijk en we werken niet met rangen en standen. We zetten samen de schouders er onder. In loze uurtjes hebben we zelfs ons eigen kantoorpand gebouwd.’’